Expert van Erp verkozen tot Nulands Ondernemer van het Jaar

Datum: 14 december 2014

Expert van Erp is tijdens de feestavond van de Nulandse Ondernemersvereniging (NOV) bekroond tot Nulands Ondernemer van het Jaar 2014. “Verkozen worden door je collega-ondernemers die samen vinden dat ‘je het goed doet’, daar zijn we met het hele team apetrots op,” aldus de broers Wilfred en Jack van Erp, die vanuit Nuland vier Experts-winkels runnen in Boxtel, Nuenen en Den Bosch.

 

De gebroeders Van Erp namen de prijs in ontvangst, die bestaat uit een bokaal en een cheque van 500 euro die zij kunnen schenken aan een Nulandse vereniging. De juryrapporten roemden steevast de combinatie tussen succesvol ondernemerschap en de fantastische inzet voor de Nulandse gemeenschap. Zo is Expert van Erp al jarenlang sponsor van Nulandia A1, betrokken bij Harmonie Union en zette het tal van initiatieven op voor Stichting Join4Energy om onderzoek voor kinderen met stofwisselingsziekte te bevorderen.

Trots
Mevrouw Marjon van de Ven-Sanders, Manager Zakelijke Relaties van Rabobank Bernheze, had de eer om de winnaar bekend te maken. “Al snel hoorden wij in haar toespraak een aantal kenmerken die voor ons heel herkenbaar waren”, aldus Wilfred van Erp, samen met zijn broer Jack en hun echtgenotes Hedwig en Patricia de drijvende krachten achter Expert van Erp. Jack: “Trots, dat is toch wel de rode draad die door de verkiezing heen loopt. En dat merk je pas wanneer het dan uiteindelijk bekend wordt gemaakt. En de dagen erna wanneer de persoonlijke en schriftelijke felicitaties, bloemen en cadeaus binnenkomen. Heel warm, de waardering die je krijgt. En vooral heel dankbaar allemaal.”

Vier Expert-vestigingen
De broers runnen vier Experts-winkels vanuit Nuland, waar nog steeds het hoofdkantoor met magazijn gevestigd is. Een echt familiebedrijf, want vader en moeder Van Erp begonnen in 1965 hun ‘elektriciteitswinkeltje’ in Nuland. In 1978 werd de eerste winkel geopend in ’s-Hertogenbosch (de Rompert) en in 1984 volgde de winkel op De Helftheuvel. Later breidde Expert van Erp uit naar Boxtel (1994) en Nuenen (2008). In 2011 werd Expert van Erp verkozen tot ‘Beste Expert van Nederland’.« Ga terug naar het overzicht