Bedrijfsbezoek De Groot houtbewerkingsmachines een groot succes

Datum: 25 oktober 2011

Donderdag 20 oktober jl. werden wij met ongeveer 50 personen welkom geheten door Ruud de Groot, eigenaar van De Groot Houtbewerking aan het Vinkenveld te Rosmalen. Na een kop koffie met cake vertelde Ruud ons in vogelvlucht hoe De Groot Houtbewerking door zijn vader gestart in 1978 aan de Loonsestraat te Nuland, tot heden zich heeft ontwikkeld.

Een showroom 16000 m3 groot vol met allerlei verschillende houtbewerking machines. Van klein tot groot, van nieuw tot 2e-hands,  handbediend tot compleet computer gestuurd en uiteraard in alle verschillende prijsklassen. In Europa is er nergens een showroom te vinden met zoveel uit voorraad leverbare houtbewerking machines. Hun klanten komen merendeels uit Nederland maar ook België en het Oostblok behoort tot hun afzet gebied. Bij de Groot Houtbewerking zijn 77 mensen werkzaam, wij werden door 3 enthousiaste werknemers door de enorme grote showroom geleid,  kregen uitleg over houtbewerking machines en het bedrijf De Groot Houtbewerking.

Bekijk hier het foto-album van het bedrijfsbezoek

Heeft een cliënt een machine gekocht wordt het door De Groot Houtbewerking naar het desbetreffende bedrijf vervoerd, door eigen monteurs op locatie geïnstalleerd en gemonteerd met de benodigde instructies. Service staat hoog in het vaandel, de cliënt kan dan ook altijd een beroep doen op de service afdeling. Men probeert de wachttijd van reparatie tot het minimale te beperken.

Ook hier heeft het digitale tijdperk zijn intrede gedaan. Service kan ook verleend worden door in te loggen en zo het probleem aan de computer gestuurde machine te verhelpen vanuit Rosmalen. Dat een bedrijf nooit stil mag staan en alle nieuwe ontwikkelingen moeten volgen bewijst ook  de Groot Houtbewerking. Sinds dit jaar zijn zij begonnen met een web-shop waar mensen nieuwe of gebruikte producten kunnen kopen via de web-shop. Kortom een prachtig dynamische bedrijf  wat volop in ontwikkeling is. Na de rondleiding werden we wederom warm ontvangen in het theehuis, wat midden in de grote bedrijfshal staat, waar een hapje en een drankje stonden te wachten. Het was gezellig maar de afspraak was om rond 19.00 uur bij Hotel v.d. Valk te verschijnen voor het diner.

Diner bij Van der Valk
We werden in een gezellige lounge ruimte  van Hotel v.d. Valk gastvrij ontvangen door Corry. De stemming zat er goed in.
De bar raakte in no-time bezet en werd door sommige van de NOV leden goed bewaakt. Door de aperitiefjes bij de Groot en Hotel vd Valk had eenieder wel trek gekregen  in de maaltijd. De diverse voorgerechten waren heerlijk en werden op een leuke manier geserveerd,  de verschillende hoofdgerechten waren meer dan lekker van smaak, er werd dan ook zeer dankbaar gebruik van gemaakt. Daarna volgende, voor wie wilde, nog een heerlijk toetje en of koffie. Al met al complimenten voor de kok voor dit overheerlijke diner!

Ik durf te stellen dat  het een zeer gezellige en informatieve middag/ avond was, met volop gelegenheid om je collega ondernemers op een informele wijze te ontmoeten. Langs deze weg wil ik, namens de NOV,  De Groot Houtbewerking en Hotel v.d. Valk nogmaals hartelijk bedanken voor hun gastvrijheid. Uiteraard ook dank aan de activiteitencommissie voor de organisatie.« Ga terug naar het overzicht